"בשביל הנגישות" נוסדה מתוך אמונה שלכל אדם הזכות לכבוד ושוויון ומתוך רצון לאפשר השתתפות שוויונית ופעילה של אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים.
על-פי חוק שוויון הזדמנויות, לאנשים עם מוגבלויות, חייב כל ארגון / עסק / רשות, המעסיק/ה 25 עובדים ומעלה, למנות רכז נגישות.
"בשביל הנגישות" מציעה הכשרה לעובדים בארגון, אשר מונו לתפקיד רכז נגישות וקיבלו על עצמם את האחריות להוביל את תהליך ההנגשה של פעילות הארגון.
הכשרה פרטנית במקום, בזמן ובקצב המתאים לעובד.ת המיועד.ת להתמנות ל"רכז.ת נגישות". בהכשרה נלמד את החומר הנדרש, על מנת שממונה הנגישות יוכל לבצע את תפקידו בארגון במקצועיות וביעילות.
תהליך ההכשרה יתמקד בביצוע תהליך הנגשת הארגון על כל מרכיביו, הבנה מה הן דרישות החוק ולוחות הזמנים הקבועים בו. ההכשרה תכלול היכרות עם החוקים, התקנות ותקני הנגישות המחייבים היכרות עם מקבלי השירות בארגונכם.
הדרכות של נגישות בארגונים המספקים שירות מחויבת על-פי החוק. מטרת ההדרכה להעביר לאנשי הארגון את המידע, הכלים והמיומנויות הנדרשים לשם מתן שירות נגיש לאנשים עם מוגבלות.
על פי תקנות נגישות השירות, כל גוף המספק שירות ומעסיק מעל 25 עובדים, נדרש להדריך את עובדיו בנושא נגישות.
הדרכת הנגישות נחלקת לשתי רמות:
הרמה הכלל ארגונית הדורשת ידוע של כלל העובדים בדבר החובה לנגישות.
הרמה המעמיקה יותר המיועדת להכשיר את העובדים נותני השירות לספק שירות נגיש ללקוחות.
הדרכות נגישות צריכות לכלול את שלושת המרכיבים הבאים:
כבעלת עסק מקיבוץ דורות, אני אוספת את השברים וחוזרת, אט אט, לשגרת פעילות בעסק שהוקם בעשר אצבעותיי, ופועל בעוטף מזה שנים ארוכות. אשמח להמשיך ולהעניק ללקוחותינו היקרים חווית שירות – כפי שידענו לפני ה-7.10, ומייחלת לשובם במהרה של החטופות והחטופים למשפחותיהם.