נגישות מבנים, תשתיות וסביבה

צריכים ייעוץ בנושא נגישות מבניםתשתיותהסביבה?

נגישות מבנים

מבנה נגיש הינו מבנה המאפשר לאנשים עם מוגבלות, לנוע ולהשתמש במתקניו באופן שוויוני, מכובד, עצמאי ובטיחותי. מבנה המשמש את כלל הציבור, מקום עבודה או מבנה מגורים. החוק מטיל חובות נגישות שונות על כל סוג של בניין.

  1. נגישות למבנה

    דרך עיקרית אחת למבנה: ללא מדרגות, בשיפוע מתון, עם מאחזי־יד כנדרש, פנויה ממכשולים, מרוצפת בריצוף קשיח, אחיד, נטול גבשושיות ומונע החלקה, ורחבה כדי לאפשר תנועה בטוחה. במקרים מסוימים הדרך תלווה בסימן מוביל לטובת אנשים עם לקות ראייה.

  2. חניית נכים

    מספר מקומות חניה נגישים על־פי התקנות, מיקום החניות לבעלי תג נכה בקרבת הכניסות הנגישות לבניין או למעלית, מעבר נגיש מהחניה לבניין ושילוט תקני.

  3. דרכים ומעברים נגישים בתוך הבניין

    מאפשרים מרחב תנועה רצופה וחופשית ממכשולים, כולל פנייה ומעבר לפתחים ומעברים המסתעפים מהם.

  4. דלתות, פתחים ושערים

    הדלת הראשית למבנה תאפשר לכל האנשים להיכנס ולצאת דרכה. סידורי הנגישות יאפשרו פתחים רחבים, מרחב תמרון לפני ואחרי כל דלת, פתיחה וסגירה של דלתות ללא מאמץ פיזי רב.

  5. הפרשי גובה
    • כבשׁים (רמפות) המקשרים בין מפלסיםהכבשׁים יהיו בשיפוע מתון  (5%-8% המאפשר עלייה וירידה באופן עצמאי, ללא חשש הידרדרות או נפילה. כבשׁ ארוך יפוצל למספר כבשׁים שביניהם יפרידו משטחי ביניים המאפשרים מנוחה. הכבשׁ יכלול מאחזי־יד משני צדיו.
    • מעליותמעליות נגישות לאדם בכיסא־גלגלים עם מלווה, עם מאחז־יד, לחצנים עם מידע מובלט, שילוט באותיות גדולות וברורות וכריזה קולית.
    • מדרגותמאחז־יד רציף משני צידי המדרגות ולכל אורכן, מאחז־יד במשטחי הביניים, סימוני אזהרה עבור לקויי־ראייה.
  6. שירותי נכים

    יותאמו לתקנות: גודל התא ומבנהו, דלת התא ואופן פתיחתה, מאחזי־יד, כיורי רחצה המאפשרים גישה עם כיסא־גלגלים מתחתם.

  1. שילוט הכוונה

    שילוט מהכניסה למבנה ועד לנקודות הפעילות העיקריות. בנוסף שילוט הכוונה ליציאה מהמבנה, חדרי שירותים, מעליות ומדרגות.

  2. ריצוף

    ריצוף מחומר קשיח בחספוס עדין כדי לאפשר תנועה נוחה ולמנוע החלקה.

  3. מערכות התראה ואזעקה

    אותות התראה ואזעקה שמיעתיים וחזותיים.

  4. מרחב מוגן

    מרחב מוגן נגיש שאדם עם מוגבלות יכול להיכנס לתוכו במהירות המתבקשת ולהשתמש במתקניו.

  5. אקוסטיקה ומערכות שמע

    התקנת סידורים אקוסטיים ומערכות שמע באולמות התכנסות, חדרי ישיבות מרכזיים, ועמדות שירות קהל.

  6. ריהוט

    ריהוט המאפשר לאנשים בעלי מידות גוף שונות ויכולת תפקוד מופחתת שימוש נוח ולפי תקנות נגישות השירות.

רוצים להתייעץ בנושא נגישות? התקשרו 050-556-3174 או שלחו הודעה

5 צעדים מומלצים להנגשה

ביצוע של סקרי נגישות

בניית תכנית להנגשה

ביצוע התאמות

אישור סופי למבנה

שימור ותחזוקה של הנגישות לאורך זמן

נגישות תשתיות

הנגשת תשתיות הינו עיצוב סביבת הרחוב כך שתאפשר הגעה ממקום למקום באופן חופשי ובטיחותי.

מדרכה
  • רצועת הליכה רחבה, נוחה ובטוחה למעבר חופשי של אנשים שנעזרים במכשירי ניידות כגון: עגלת פעוטות, הליכון, כיסא־גלגלים או קלנועית, או שהם לקויי־ראייה, או שיש להם קושי להישמר מפני נפילה מכל סיבה אחרת.
  • רצועת הליכה פנויה ממכשולים לטובת אנשים עם לקות ראייה.
  • בצדדי המדרכה תוכשר רצועת מתקנים שבה יוצבו תמרורים, עצים, ספסלים, אשפתונים וכיו״ב. וכן יצבעו בגוון נוגד ומרקם נוגד לרצועת המתקנים.
צמתים

הרשויות המקומיות מחוייבות לבצע הנמכות מדרכה בירידה לצומת או למעבר חצייה כדי לאפשר לאנשים שמתניידים באמצעות כיסאות־גלגלים לעלות ולרדת מן המדרכה בצורה חלקה וללא חשש נפילה. בנוסף התקנת אמצעי־עזר לחציית כבישים בטוחה עבור לקויי־ראייה ואנשים עם לקויות אינטלקטואליות (כגון משטח אזהרה מישושי ורמזורי שמע מתקתקים).

תחנת אוטובוס

באחריות הרשות המקומית לדאוג לסימון רחבת היערכות לפתיחת כבשׁ מאוטובוס, כך שיתאפשר התמרון הנדרש לעלייה ולירידה בכיסא־גלגלים, מקום להמתנה, מושבים מותאמים, השוואת גובה המפלס של רצפת תחנת האוטובוס למפלס המדרכה שסביבה ושילוט ותאורה נגישים ללקויי ראיה.

חניות נכים

חניות לרכב נכים בחניונים וברחוב, אזורי הורדה והעלאה של נוסעים עם מוגבלות, גישה בטוחה ונוחה אל מדרכה סמוכה או אל כניסה למבנים סמוכים. בצד חניית נכים יותקנו הנמכת מדרכה, שילוט מתאים ותאורה טובה. יסופקו חניות נכים במקומות מרכזיים בעיר, וליד מוסדות ציבור יתאימו חלק מחניות הנכים לרכב גבוה המשתמש במעלון צד.

סביבה נגישה

שטחים ציבוריים פתוחים (פארקים, גני שעשועים וכו), בריכות שחיה, חופי רחצה, מתקני ספורט, בתי עלמין ומקומות קדושים  יותאמו בנגישותם לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. הקניית חוויה לאדם עם מוגבלות, הדומה ככל האפשר בטיבה ובאיכותה לזו של מבקר שאין לו מוגבלות. 

  1. שטחים ציבוריים פתוחים כגון פארקים, גני־שעשועים וכדומהיעוצבו כך שאנשים וילדים עם מוגבלות יוכלו ליהנות מהם באופן בטיחותי, ויוכלו להגיע אל מרבית המתקנים, לפחות אל מתקן אחד מכל סוג.
  2. בריכות־שחייה וחופי־רחצה – מחובת הרשות המקומית להנגיש את חופי־הרחצה ואת בריכות־השחייה שבתחומה. הכוונה היא לאפשר לאדם עם מוגבלות שימוש מלא ומכובד במתקני המקום, בכלל זה במלתחות ובבתי־שימוש מותאמים. יש לאפשר הגעה לאזורי הפעילות והמנוחה ושהייה בהם, וכן כניסה ויציאה נגישה מהמים.
  3. מתקני ספורט – אפשרות השתתפות הן כמשתתף פעיל והן כצופה במגרשים למשחקי כדור ואתלטיקה, באצטדיונים, במסלולי הליכה ואופניים, במתקני נופש פעיל וכיוצא באלה.
  4. בתי־עלמין, אתרי הנצחה ומקומות קדושים – אפשרות להגיע קרוב לחלקת הקבר, לקחת חלק בטקסים המתקיימים במקום ולצאת מהמקום, הכול ביחד עם הקהל. באתרים רחבי־ידיים תהיה גישה עם רכב ויש לספק די מקומות ישיבה

רוצים להתייעץ בנושא נגישות?

צרו איתנו קשר או השאירו הודעה ונחזור אליכם

החברה נוסדה מתוך אמונה שלכל אדם הזכות לכבוד ושוויון ומתוך רצון לאפשר השתתפות שוויונית ופעילה של אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים.

    נגישות

    "בשביל הנגישות" נוסדה מתוך אמונה שלכל אדם הזכות לכבוד ושוויון ומתוך רצון לאפשר השתתפות שוויונית ופעילה של אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים.

    טלפון

    050-5563174

    דואר אלקטרוני

    info@bishvilhanegishut.com